Den här kanadensiska tillverkaren av snöskotrar tillhör koncernen Bombardier som grundades av Joseph-Armand Bombardier redan 1942. Något roligt kring namnet på dessa skotrar är att de ursprungligen skulle kallas för ”Ski-Dog”, dock ledde ett stavfel i den första produktkatalogen til det ikoniska namnet Ski-Doo. Bombardier är en koncern som utöver Ski-Doo tillverkar både tåg och flyg, därför väljer många skoterförare att räkna med Ski-Doo som ett pålitligt varumärke.

2007 i Kanada nämndes Ski-Doo till den sjunde viktigaste uppfinningen någonsin, faktum är att varumärket där blivit synonymt med snöskotrar. Att åka snöskoter kallas där ofta helt enkelt för att ”Ski-dooa”. I Sverige är Ski-Doo det största och mest välkända varumärket, tillverkaren har modeller flera olika performance-, touring-, utility- och crossover-modeller med mer. I Sverige har Ski-Doo varit ett ett registrerat varumärke ända sedan 1989 och även det är ett tecken på att detta är en tillverkare att förlita sig på.

Är du intresserad av snöskotrar från Ski-Doo har du ett stort utbud att välja bland. MXZ, Renegade, Backcountry, Grand Touring, Summit, Freeride, Expedition, Skandic och Tundra. Dessa är alla populära snöskotrar för en rad olika ändamål. Ski-Doo tillverkar även en hel del skotertillbehör likt overaller och dylikt.

Vilka för- och nackdelar finns det med snöskotrar från Ski-Doo?

Fördelar

  • Bra  skoter för att lära sig att meka med
  • Det ledande märket i världen om inom snöskotrar

Nackdelar

  • Tillverkar främst tunga skotrar