Svedea skoterförsäkringSvedea titulerar sig sig specialister med stor passion. Och de gör definitivt skäl för den ambitionen. Trots att de är förhållandevis nya har de sedan lanseringen 2010 etablerat sig som en stark aktör inom nischade försäkringar. Deras skoterförsäkring har blivit särskilt populär. Inte bara för att prissättningen är väldigt förmånlig. Utan även för att förmånerna i sig är väldigt omfattande. Men vad är det som gör Svedeas skoterförsäkring så populär?

En unik tjänst hos Svedea är att de erbjuder särskilda försäkringsklasser utifrån vilken typ av skoter du har. Har du en gammal klassisk orangea Aktiv? Då kan du med största sannolikhet teckna deras Classic-försäkring för skotrar som är minst 30 år gamla. Det innebär ett mycket mer förmånligt pris men till samma förmånliga villkor. Har du däremot en ny märkesskoter från Lynx, Polaris, Sko-Doo eller kanske Yamaha kan du teckna en märkesförsäkring hos Svedea som garanterar att du även får ett heltäckande skydd, som inte minst försäkrar dig mot maskinskada och garanterar dig nyvärdesersättning.

Vad omfattar en skoterförsäkring hos Svedea? Alla försäkringar kan tecknas som trafik-, halv- eller helförsäkring. Och halv- och helförsäkring kan även kompletteras med XL-paketet som ger dig stilleståndsersättning om snöskotern hamnar på verkstad. Medans trafikförsäkring endast täcker trafikskada. Så täcker hel- och halvförsäkring brand, stöld, behov av rättsskydd, maskinskada, vindruta och lyktskada. Vad är då skillnaden mellan hel- och halvförsäkring? Med helförsäkring får du även ersättning vid vagnskada. Men värt att hålla i åtanke är att ersättning för maskinskada endast utfår för skotrar som är högst fem år gamla och inte gått längre än 1000 mil.

Med väldigt hög kundnöjdhet och återkommande kunder har Svedea verkligen satt sin prägel på försäkringsbranschen, och deras interna statistik visar att deras kunder är återkommande vid behov av övriga försäkring. Vill du göra det bästa för din skoter är det verkligen värt att överväga Svedea.