Bra utrustning till din snöskoter

Vintern är här, men innan du åker ut på det stora vita landskapet, varför inte kolla in dessa förslag på hur du kan göra alla dina åk till helt enastående åk?

Transport av snöskoter

Inte alla bor i närheten av spår eller platser där vi kan släppa loss vår inre snöracer. Oavsett om du har 10 eller 200 km att åka måste du transportera din snöskoter säkert så att den är redo att dra igång när du anländer till din destination. Trailers en populär metod för transport. En nackdel är att du behöver en plats att förvara trailern på. Men precis som båtägare kan snöskoterägare enkelt underhålla sin trailer för att förhindra att saker går sönder.

Bilmonterade snöskoterdäck blir allt populärare. Tillgängliga i en mängd priser, stilar och material kan de enkelt fästas på de flesta pickup-bilar.

Viktiga accessoarer

Snöskoterupplevelsen är inte densamma utan rätt tillbehör. Här är några av de mest populära artiklarna för din snöskotersäsong:

Actionkamera

Att fånga åket på bild är halva nöjet! Actionkameror gör att du kan filma höghastighetsfilmer medan du är på resande fot. De är vattentäta, monterbara och de flesta har en fjärrkontroll.

Hörselskydd

Älskar du farten, men tål inte ljudet? Du är inte ensam. Faktum är att motorbrus till och med kan orsaka tinnitus, eller en ringande ton i öronen. Skydda dina öron genom att använda öronmuffar i hjälmen som kan minska ljudnivåerna avsevärt.

Kommunikationsenhet

Vill du prata med dina vänner medan du åker? Skaffa en kommunikatörsuppsättning. De är lätta att aktivera och kan anslutas till ett antal andra åkare, och många erbjuder också Bluetooth-anslutningar till mobilen, inbyggd FM-radio, med mera. Dessa enheter kan hjälpa dig att prata med andra förare i 12 timmar eller mer (beroende på batteriets livslängd), med en räckvidd på upp till 1,5 km.

Balaclava

Låt oss inse det: Du vet att du kommer att bli kall. När temperaturen verkligen är arktisk, då behöver du något som skyddar hela huvudet, inklusive ditt ansikte. Tillverkad av nylon eller isolerande fleece är balaclavas tyghuvudbonader som täcker hela huvudet. Kom bara ihåg att ta av den innan du löser ut din lönecheck i banken.