8 Råd för att förbereda din Snöskoter inför sommarförvaring

När det finns mer lera och smuts än snö i spåren är det dags att börja förbereda din snöskoter inför sin långa sommarvila. Här är några tips och råd för hur du förbereder din snöskoter för långtidsförvaring för att säkerställa att den är i god form inför nästa vinter.

1. Skrubba av den ordentligt

Om du kör igenom snö hela vintern kan salt och smuts byggas upp på din maskin, och en tvätt är således din första uppgift. Varmt såpavatten gör vanligtvis jobbet på huven, sätet och framskyddet. Skölj noga. Spraya ett fettbekämpande medel under huven och ett motoravfettningsmedel nära oljetanken och på avgasportarna, och skölj sedan väl.

2. Rengör skyddet

Nu när din snöskoter är skinande ren vill du inte lägga ett smutsigt täcke över den. De flesta skydd kan läggas direkt i tvättmaskinen.

3. Töm inte tanken

Du vill förmodligen inte tömma din snöskoters bränsletank innan den förvaras. De flesta av dagens snöskotrar är bränsleinsprutade och motordelarna förlitar sig vanligtvis på bränsle för smörjning och skydd.

4. Stabilisera bränslet

Bränsle kan försämras över tid och kan korrodera motordelarna. Att hälla en bränslestabilisator i tanken hjälper till att förebygga detta. Läs anvisningarna på flaskan med bränslestabilisatorn för att ta reda på hur mycket du ska använda baserat på hur mycket bensin som finns i tanken. Kör motorn i några minuter efter att du har hällt in den för att säkerställa att behandlat bränsle rinner genom systemet.

5. Skydda motorn

Om du täcker insidan av din snöskoters motor med olja kan det skydda dina vevaxellager, anslutningsstavar och andra motordelar från luft och fukt som kan orsaka korrosion och göra att dessa delar är benägna att gå sönder. Oljan förskjuter fukt från metall för att förhindra korrosion och bildar en skyddande lager, och finns hos de flesta bilhandlare. Glöm inte förgasarna eller gasreglagen. När motorn är igång, spraya den oljan i varje intag i några sekunder och växla sedan till den andra cylindern.

6. Smörj leder

Att smörja leder i din snöskoters fjädring bör förmodligen vara en del av ditt regelbundna underhåll under vintersäsongen, men det kan vara särskilt viktigt innan du långtidsförvarar den. Skydd av alla smörjpunkter kan hjälpa till att säkerställa att vatten inte orsakar rost och korrosion under sommaren.

7. Lyft den från marken

Överväg att sätta en domkraft under den bakre stötfångaren och lossa fjädrarna. Ställ chassits främre ände på en trälåda så att den också hänger fritt. Detta kan lindra spänningen på fjädringen och hjälpa den att hålla längre.

8. Skräm bort ohyra

Om du förvarar din snöskoter i ett garage eller skjul vill du eventuellt placera ett par malbollar under huven för att hjälpa till att hålla gnagare och annat ohyra borta.